Кокаїн – в бананах: в Одеській області знайшли найбільшу наркопартію за останні 10 років

В Одеській митниці розповіли, як була виявлена ​​найбільша за останні 10 років партія кокаїну, затримана українськими правоохоронцями.
Понад 200 кг кокаїну були виявлені на прибулому в порт «Южний» судні з Латинської Америки. За словами в.о. начальника Одеської митниці Сергія Тупальського, за цінами «чорного ринку» вартість виявлених 257 кг кокаїну становить близько 51 млн доларів США.
Він також повідомив, що в морський порт «Южний» банани прибули з нарконебезпечного регіону – Еквадору. Тому контейнер відразу потрапив в зону особливої ​​уваги правоохоронців.
«Аналізуючи зображення, отримане під час сканування, одеські митники помітили неоднорідність вантажу у самих дверей контейнера. Як з’ясувалося після відкриття контейнера, серед коробок з бананами було 4 тюка, в яких знаходилися 220 брикетів прямокутної форми з сипучим речовиною білого кольору», – поділився подробицями глава митниці.
Він також розповів, що службова собака митників відреагувала на наркотичний засіб, а проведені експрес-аналізи підтвердили, що в брикетах знаходиться кокаїн. На брикетах були малюнки носорогів і собак. За словами Тупальського, це позначки, якими маркують чистий, «елітний» кокаїн. На його думку, затримання партії кокаїну подібного масштабу дасть новий імпульс боротьбі з контрабандою наркотиків в портах Великої Одеси.
«Будучи морськими воротами України, Одеська митниця повинна стати перешкодою як для наркотрафіку в країни Європи, так і для потрапляння наркотиків на українські вулиці. Така моя принципова позиція», – підкреслив глава митниці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *