В Кілії радились, як рятуватимуть Дунай

Русло Дунаю потерпає від серйозних проблем. Обміління і забруднення – лише частина списку, що загрожує повного зникнення водойми.

Питання порятунку ріки вчергове піднімали в кабінеті голови Кілійської РДА. Присутні обговорювали розробку проектно-кошторисної документації з «розчищення і реконструкції комплексу водопропускних і перегороджувальних споруд по річці Малий Тайманчук на території Кілійської ОТГ Одеської області». Про це повідомляє прес-служба РДА.

У нараді брали участь начальник відділу регіонального розвитку, містобудування архітектури, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, головний архітектор, начальник відділу з питань ХКХ Кілійської міської ради, провідні фахівці Державного регіонального проектно-дослідного інституту «Укрпівдендіпроводгосп».

Присутні розглянули питання місця складування розробленого грунту після розчищення русла річки Малий Тайманчук, обговорили рішення будівництва гідротехнічної споруди до переправи на острів Кислицький і з’єднувального каналу від переправи до кислицького гирла Дунаю.

Відзначається, що проект передбачає розташування місця відпочинку і причалу для маломірного флоту. Реалізація проекту, як зазначають фахівці, поліпшить водообмін і екологічний стан на даній ділянці Кілійської дельти. Фінансування проекту передбачено з обласного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *