Одеська влада відшкодує 2500 гривень за відвідування приватного дитсадка

В Одеській міській раді заявили, що прагнуть скоротити чергу до дошкільних закладів. Для цього збираються створити додаткові місця і зможуть компенсувати відвідування малечею приватних дитсадків.

Як повідомляють у департаменті освіти, концепцію створення додаткових місць для одеських дошкільнят затвердили на сесії міськради у грудні 2018 року. Наразі своєї черги очікують більше 3,5 тисяч малюків. В муніципалітеті порахували, що для задоволення їхніх потреб одеситам знадобиться більше двадцяти садочків, 2,5 мільярди гривень і аж 12 років часу. Діти встигнуть піти до школи і навіть отримати перші атестати. Тому аналітична група, спеціально створена для пошуку виходу із ситуації, розробила детальний план усунення черги до дитсадків за 3-4 роки з найменшими витратами, повідомила Олена Буйневич, директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради.

Одеські освітяни планують діяти за кількома напрямками. По-перше, будуватимуть нові садочки та відновлять роботу тих, які місто раніше передало в користування іншим організаціям. За попередні роки таких закладів налічувалося 14.

По-друге, відкриють нові групи в діючих садках. Приміщення для них вивільнили від попередніх орендарів та відкриють вже цього року. У 2018 таких груп було вісімнадцять, а після завершення роботи їх буде ще дев’ять.

По-третє, муніципалітет запроваджує нову стратегію для дітей, які відвідують приватні дитсадки. Їхнім батькам з коштів бюджету компенсуватимуть суму, яка дорівнює витратам міста на дитину в муніципальному садку — по 2500 гривень на місяць.

Умови такі: компенсуємо людям, які офіційно проживають чи працюють в Одесі. Крім того, дитячий садок має бути офіційно зареєстрованим, мати ліцензію і укласти угоду про взаємодію з департаментом освіти. Ми вже провели робочу зустріч із керівниками приватних садочків, визначили орієнтовну форму такого договору. Зараз його опрацьовують юристи. Вже є перша “ластівка”, ми отримали заяву від приватного садочка у Суворовському районі”, — додала Олена Буйневич.

Також прогресивним рішенням одеської влади є дозволи на розташування дитячих садків на 1-2 поверхах житлових будинків. Це насамперед стосується новобудов, де місто може придбати поверхи та переобладнати їх. Вихованцями цих закладів стануть маленькі мешканці цих же житлових комплексів. За словами Олени Буйневич, розміщення садків у житловій зоні удесятеро дешевше за будівництво нових.

Автор – Євгенія Шевцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *