Акерманська влада пересварилася через тарифи на воду

У  Білгороді-Дністровському знову перенесли розгляд питання про підвищення тарифів на воду в місті. Обговорення цього питання  стало «найгарячішим» на засіданні виконкому.

Член виконкому Сергій Ростиков повідомив, що перед розглядом питання щодо підвищення тарифів на водопостачання члени виконкому детально вивчили усі надані документи. Він відзначив, що КП «Білгород-Дністровськводоканал» підготувало розрахунки за новими тарифами з серйозними порушеннями. Зокрема, підприємство не має річного плану на 2019 рік, який повинен враховуватись при формуванні тарифу, не має інвестиційної програми, а питомі витрати не узгоджені з Одеською ОДА, як того вимагає законодавство.

На завершення Сергій Ростиков звинуватив заступника міського голови Сергія Чорнокульского та начальника управління ЖКХ міськради Вячеслава Козубенко у введенні членів виконкому в оману, оскільки останні наголошували на законності нових тарифів.

«Враховуючи вищезазначені факти ми можемо прийти до висновку, що профільний заступник Чорнокульский та начальник управління ЖКХ Козубенко, які стверджували, що даний тариф відповідає чинному законодавству, вводили всіх в оману і є низькокваліфікованими спеціалістами. Спеціалістами водоканалу під час розрахунку планового тарифу було допущено низку порушень чинного законодавства. Є необхідність негайного втручання міського голови в частині проведення службових розслідувань», – зазначив пан Ростиков.

Така заява викликала бурхливу реакцію серед членів виконкому. Зокрема, головуючий на засіданні перший заступник мера Вадим Кесарчук закликав присутніх розглядати питання тарифів та не переходити на особистості. Крім того, заступник міського голови Сергій Чорнокульский навпаки звинуватив члена виконкому Сергія Ростикова в наведенні інформації, яка не об’єктивна та не відповідає фактам.

Обговорення питання підвищення тарифів продовжилось, але супроводжувалось численними взаємними докорами та звинуваченнями. Після жвавої дискусії члени виконкому вирішили розгляд питання перенести.

Нагадаємо, спроба підвищити тарифи на водопостачання в Білгород-Дністровському робиться не в перше. На минулому засіданні виконком  переніс розгляд питання для детальнішого вивчення.

Варто зазначити, що тариф на водопостачання та водовідведення в місті Білгород-Дністровський пропонується підвищити до майже 40 гривень за 1 кубометр.

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *