У Сараті вшанували пам’ять земляків, які загинули в зоні АТО

14 березня в Україні відзначається День українського добровольця.
З цієї нагоди у селищі Сарата вшанували пам’ять загиблих в зоні проведення АТО земляків Дмитра Сирбу і Максима Кривиденка.
За інформацією прес-служби Саратської РДА, в заході взяли участь керівництво та працівники райдержадміністрації та районної ради, представники громадських організацій, військовослужбовці, учнівська молодь та небайдужі мешканці Сарати. 
Під час години пам’яті був відзначений внесок учасників Революції Гідності, учасників добровольчих батальйонів, волонтерів – в справу захисту нашої держави.
Вже більше п’яти років тому тисячі звичайних українських громадян, кинувши власні справи – навчання, роботу, бізнес, сім’ї – спочатку пішли на площі, висловлюючи протест проти антидержавної політики тодішнього вищого керівництва країни, а потім зі зброєю в руках першими протистояли збройній російській армії.
Навесні 2014 була зафіксована рекордна явка в військкомати країни. Люди приходили самі, не чекаючи повістки. Інші – чоловіки і жінки, самоорганізувалися в батальйони і вирушили на Схід. Саме такими свідомими і відважними героями були і молоді жителі Саратського району – Дмитро Сирбу і Максим Кривиденко, які добровільно пішли до лав Збройних Сил, щоб захистити нашу державу, її незалежність і територіальну цілісність. Ці хлопці віддали свої молоді життя за Україну і назавжди залишаться в пам’яті людей, які їх знали і любили.
Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять земляків і всіх полеглих в російсько-українській війні та поклали квіти до меморіальних дошок полеглих героїв, встановлених на будівлі Саратської школи-гімназії, де вони навчалися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *