Білгород-Дністровський очолив ТОП-5 одеських міст за «прозорістю»

Всього п’ять міст Одеської області увійшли до рейтингу прозорості українських міст за підсумками 2018 року. Очолює регіональну п’ятірку – Білгород-Дністровський.

Одеса у цьому списку – на третьому місці. Відповідний список опублікував на своєму сайті рух «Трансперенсі Інтернешнл Україна», яке займається комплексною розробкою та впровадженням змін для зниження рівня корупції.

Даний рейтинг показує, наскільки активно представлена ​​інформація громадянам, якість превентивних заходів для боротьби з корупцією і відкритість місцевої влади до жителів, які бажають знати певну інформацію.

Так, в цьому ТОП-100 Одеса посіла 42 позицію, отримавши від експертів рейтингу 40,7 бали. До сотні найбільш прозорих міст також увійшли Білгород-Дністровський (15 місце, 57,7 балів), Чорноморськ (31 місце, 44,9 бала), Ізмаїл (95 місце, 24,2 бала) і Подільськ (99 місце, 17,7 бали).

До речі, саме в Подільську аналітики спостерігають негативну динаміку і падіння індексу прозорості більш ніж на 10%.

Відзначимо, даний рейтинг був складений за 91 індикаторами у 30 сферах, зокрема, фінансова та бюджетна сфера, закупівлі, житлова і комунальна політика, освітні, соціальні послуги, інформація про роботу місцевої влади, інше.

За словами експертів рейтингу, у розрізі 100 міст загальний рівень прозорості збільшився на 12%, при цьому значно зросла кількість міст, які отримали понад 50 зі 100 можливих балів. Якщо в 2017 році лише 6 міст отримали таку оцінку, то за підсумками минулого року їх налічується 27.

Найбільш показові зміни спостерігаються в Дрогобичі (85,2 з ​​100), Маріуполі (76,4), Вінниці (70,3), Покрові (68) і Дніпрі (66,6).

За матеріалами сайту informer.od.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *