На зруйнований негодою дах у Білгороді-Дністровському виділили 200 тисяч гривень

У Білгороді-Дністровському вирішили виділити 200 тисяч гривень з резервного фонду міського бюджету на першочергові роботи з відновлення покрівлі багатоквартирного будинку по вул. Маршала Бірюзова, 4. Таке рішення було прийнято на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як було зазначено під час засідання, сильний поривчастий вітер значно пошкодив покрівлю будинку. Міська влада вже запросила представників будівельних організацій та проектувальників, оскільки є необхідність розробити проект відновлення даху. Справа в тому, що частина даху будинку, яка залишилась, скоріш за все підлягатиме демонтажу. В такому разі доведеться відновлювати весь дах. Наразі стан пошкодження вивчають спеціалісти.

Як повідомив під час засідання керівник КП «ЖЕО-1» Володимир Красовський, лише дивом вдалося уникнути жертв та постраждалих внаслідок руйнування даху. Сильний вітер зірвав покрівлю з середини будинку, яка впала перед входами до під’їздів, дитячого майданчика, де були люди.

дах

Також Володимир Красовський розповів, що для вирішення проблеми потрібен значний фінансовий ресурс, оскільки будинок залишився майже без даху. Додаткове фінансування керівник КП «ЖЕО-1» запропонував шукати на рівні Одеської області.

«Збиток нанесений дуже великий. Там практично даху немає. І мають бути дощі, і потрібно робити зусилля. Ось сьогодні підіймалось питання, і за командою виконавчого комітету вже працюють спеціалісти, визначають першочергові заходи. Підрядники визначаються, щоб вони вже паралельно з виготовленням проекту, прийняттям технічного рішення, вже приступали до якихось робіт по демонтажу, відновленню, тому що частина, яка примикає до тої, яка була вирвана, вона також знаходиться в аварійному стані. Дах просто зрушило в центральній частині будинку», пояснив Володимир Борисович.

Начальник управління капітального будівництва Ольга Трушкіна повідомила під час засідання, що спеціалісти будуть прораховувати два варіанти вирішення наявної проблеми. Перший варіант – ліквідації аварії секційно, другий варіант – повна заміна шатрової покрівлі.

Комісія по ТЕБ та НС виділила 200 тисяч гривень з резервного фонду міського бюджету на першочергові роботи з ліквідації наслідків руйнування даху. Однак цих коштів буде недостатньо для проведення капітального ремонту даху. Додаткові кошти планують залучати як з міського, так і з обласного бюджетів.

дах

Нагадаємо, 10 березня внаслідок поривів вітру, які сягали швидкості до 21 м/сек, було пошкоджено частину покрівлі багатоквартирного будинку по вул. Маршала Бірюзова, 4. Шиферний дах зірвало над 96 квартирами.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *