Юна шахістка з Кілії в десятці кращих в Україні

Перший чемпіонат України серед шахістів-аматорів з гарантованим призовим фондом 100 000 гривень пройшов з 6 по 10 березня у Вінниці. Змагання з шахів зібрали близько 200 спортсменів-любителів з усіх регіонів країни.
Участь в цьому турнірі взяли і шахісти з Кілії. І варто відзначити, досить успішно. Тренер Кілійських шахістів, голова шахової федерації Кілії Любов Трифонова зазначила, що рівень організації та проведення змагань був дуже високим, за що висловила особливу подяку організаторам.
Загалом у турнірі з дорослими боролися наймолодші учасники. Кілійські юні шахісти і в поїзді по дорозі на чемпіонат часу дарма не втрачали – тренувалися, грали. І їхні старання і зусилля не були марними. Анастасія Трифонова в категорії до 8 років серед дівчаток зайняла 2 місце і в загальному заліку серед дітей до 8 років увійшла в 10 кращих дітей-любителів України.
Це відмінний результат для першої участі в турнірі такого масштабу, – поділилася тренер. – Вінниця підкорила нас своєю гостинністю, ми познайомилися з місцевими пам’ятками і просто добре провели час! Тепер попереду у нас – серйозна робота над помилками і підготовка до чемпіонату України серед дітей до 8 років, який пройде в червні в Одесі”.
Сама Настуся відзначає, що досвід отриманий на чемпіонаті для неї був важливим:
Я змалечку тренуюсь. Звикла вигравати навіть у страшокласників. Але перемога в чемпіонаті дуже для мене важлива”.
Автор – Ганна СОКІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *