Без паспорта випускників не допустять до складання ЗНО, а отримати документ можна з 14 років

Валерій Ткаченко – керівник Кілійського районного сектору головного управління державної міграційної служби в Одеській області. «Паспортний стіл» очолює 15-ий рік поспіль, а тому добре знає всі нюанси весняної пори, коли справа стосується ЗНО та випускників. Службовець звертає увагу на важливий момент у складанні зовнішнього незалежного оцінювання вже цього року:

«Без паспорта в 2019 році випускники шкіл не можуть зареєструватися на зовнішнє незалежне тестування (ЗНО). Згідно наказу Міністерства освіти і науки України, для проходження ЗНО обов’язково потрібен паспорт або пластикова ID-карта. ID-карта є повноцінним документом, який оформляється по досягненню 14 років. Обов’язково потрібно вчасно оформити паспорт школярам, які в 2019 році планують поступати в вузи”, – каже пан Ткаченко.

Владислав Татару, директор Кілійского ліцею № 1 нагадує:

«Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2019 року триватиме до 18 березня. Внесення змін до реєстраційних даних – до 25 березня 2019 року».

«Зі свого боку, – запевнив Валерій Ткаченко, – міграційна служба робить все можливе, щоб школярі встигли оформити паспорти, але слід враховувати, що документи виготовляються в Києві, і на процедури з ідентифікації потрібен час – близько двох тижнів».

Крім того, як повідомляє землякам Валерій Васильович, напередодні виборів Президента України Кілійський відділ міграційної служби буде працювати 30 і 31 березня, а також у вихідні дні, на видачу паспортів.

Послуги “міграційників” спрямовані на полегшення і доступність в отриманні паспортів громадянами України.

Автор – Наталя Журьян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *