Рятувальники стурбовані кількістю пожеж в екосистемах Одещини

Рятувальники Одеської області за минулі вихідні – 2 і 3 березня – 36 разів виїжджали на ліквідацію пожеж в екосистемах на загальній площі понад 18 га.

Про це повідомив відділ зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області.

Дані випадки зафіксовані у Білгород-Дністровському, Біляївському, Лиманському, Овідіопольському районах і Суворовському районі Одеси.

Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалося не допустити поширення вогню на велику площу. У зв’язку з цим, співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій закликає громадян дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях.

За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу і становлять небезпеку для життя людей. Чи не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в лісі, не створюйте звалища в лісі і на прилеглих територіях, тим більше, не запалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків”, – відзначили в службі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *