Перекриті Потьомкінські сходи, комунальники й протести: як зустріли Петра Порошенка в Одесі

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Одеси двічі проігнорував активістів ініціативи “Хто замовив Катерину Гандзюк?”
2 березня в Одесі активісти зустріли Петра Порошенка з плакатами з прізвищами ймовірних замовників вбивства Каті Гандзюк – Євгенія Ріщука і Андрія Гордєєва, а також прагнули нагадати гаранту про те, що замовники нападів на активістів в Одесі досі не названі.
Про це повідомляється в співтоваристві «Хто замовив Катю Гандзюк?».
михайлик
Тримає плакат – Олег Михайлик, в якого стріляли 23 вересня 2018 року: чоловік дивом залишився живий.
«Звичайно, ми розуміємо, що Петро Порошенко не стане відповідати на питання, чому він не відмовиться від двох політичних трупів в Херсонській області, чому він не може змусити працювати правоохоронні органи і захистити громадян країни, яку збирається очолити вдруге», – відзначили активісти “Хочемо поставити питання Порошeнку. – Я хочу знати, хто мене замовив, бо це було чітко сплановане вбивство. Таке враження, що ні прокурор Одеської області, ні генпрокурор Луценко, ні міністр МВС Аваков не хочуть відповідати. Ставимо ці питання Порошенку, бо він є гарантом Конституції України, зараз перебуває в Одесі і контролює СБУ, яке має вирахувати замовників всіх атак на активістів. Бо напади – це підрив національної безпеки в Одесі і в Україні”, – прокоментував ситуацію Олег Михайлик.
Цікаво, що учасницю протесту і постраждалу від рук нападників журналістку Аліну Радченко напередодні засідання Ради регіонального розвитку Одещини відмовились акредитувати на подію.
Вони, мабуть, боялися, що я розгорну плакат всередині. Організатора нападу на мене Палютіна заарештували перед ТСК, а за місяць опісля – випустили з-за решітки під домашній арешт. Я вимагаю, аби зловмисники були покарані“, – наголосила Радченко.
Активістам дозволили розгорнути плакати в холі. Однак Порошенко уникнув зустрічі з активістами і зайшов через інший вхід.
Згодом – під час публічної зустрічі президента з виборцями на Приморському бульварі – активістам знову не дозволили потрапити на очі Порошенку і не пропустили з плакатами далі металошукачів. Поруч з Потьомкінськими сходами проходив концерт. Але потрапити на нього могли не всі.
порошенко
Тим часом, дехто з тих, кому вдалося подолати перепони, виявилися там не по своїй волі. Серед тих, хто до сцени все-таки потрапив, були співробітники комунальних служб. Як виявилось, їх звезли організовано – керівництво “звеліло” всім бути присутніми на зустрічі. Хто співатиме і виступатиме, крім Президента, вони відповісти не змогли. Усіх інших намагалися не пускати.
Поруч зі сценою було безліч агітаційних наметів.
Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *