Місія ЄС допоможе одеським копам побороти міжнародну злочинність

В Одеському регіоні для посилення українсько-молдовського кордону створений об’єднаний фронт протистояння транскордонної злочинності. Силовики Одеської області і Місія Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні підписали протокол про створення Міжвідомчої регіональної аналітичної групи.

У церемонії підписання, яка відбулася 1 березня в штаб-квартирі EUBAM, взяли участь представники п’яти відомств.

Поліцію регіону представляв її голова Дмитро Головін. У підписаному протоколі чітко регламентований порядок роботи і дій експертів, що включаються в загальну групу. Вони будуть аналізувати ризики, що існують в Одеській області, відпрацьовувати спільні шляхи їх подолання та реалізовувати все на практиці. В першу чергу, мова йде про протистояння переміщенню незаконних мігрантів та перевізникам контрабандної зброї і наркотиків. Цей пілотний проект міжвідомчої взаємодії, який стартував з Одеської області, дозволить вийти на абсолютно новий рівень взаємодії між структурами правоохоронного спрямування для налагодження порядку на державному кордоні.

«Одним пальцем боротися зі злочинністю на кордоні важко, а п’ять підрозділів – це кулак, яким можна раз вдарити, але нормально. Тому повністю підтримую підписання цього протоколу. Ми не один рік спілкуємося з EUBAM, бачимо реальну, а не на словах, підтримку, тому я сподіваюся на подальшу плідну співпрацю», – зазначив начальник ГУНП Дмитро Головін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *