Україна не братиме участі в «Євробаченні-2019»

Національна Суспільна телерадіокомпанія України відмовилася від участі в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019.

Про це 27 лютого повідомили в НСТУ.

«Національний відбір-2019 виявив і привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів з шоу-бізнесом на території держави-агресора, які і на 5-му році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними», – відзначили на Суспільному .

У відомстві стверджують, що для частини громадян концерти і зв’язок з РФ – це прийнятно, а в інших українців цей факт викликає обурення і неприйняття. «Закони України не надають ніяких обмежень в роботі виконавців і артистів на території РФ, незважаючи на великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації», – повідомляють в НСТУ.

«В умовах надмірної політизації протягом національного відбору суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019», – йдеться в заяві НСТУ. – Потрібно провести громадський діалог, щоб сформулювати позиції українців щодо цієї проблеми”

Також в НСТУ відзначають, що слід розробити проект закону, який врегулює ситуацію з співпрацею українських артистів з Росією. У НСТУ стверджують, що після відмови переможниці Нацвідбору MARUV підписувати договір, могли вибрати будь-якого виконавця не з числа учасників Нацвідбору, але відмовилися від такої альтернативи і звернулися до інших фіналістів.

Однак групи Freedom Jazz і Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019.

Україна вдруге відмовляється від участі в міжнародному конкурсі. Зокрема, в 2015 році Україна відмовилася від Євробачення через анексію Криму та окупацію Донбасу внаслідок військової агресії сусідньої Росії.

Виступ фіналістки MARUV  можна подивитись тут:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *