Депутати відмовились відправляти мера Білгород-Дністровського Аллу Гінак у відставку

27 лютого, депутати Білгород-Дністровської міської ради відмовилися підтримати проект рішення про дострокове припинення Аллою Гінак повноважень мера міста.

Під час таємного голосування “за” відставку проголосували 9 депутатів, проти – 11, утрималось – 4, 9 – не голосували, решта бюлетенів виявилися зіпсовані.

Нагадаємо, Алла Гінак перед голосуванням пояснила своє рішення погіршенням здоров’я.

«На сьогоднішній день стан здоров’я не дозволяє мені виконувати обов’язки міського голови. У зв’язку з цим я подала заяву про звільнення. Прошу депутатів взяти до уваги і проголосувати за мою відставку, оскільки вердикт лікарів однозначний, мені необхідно оперуватися і операцію потрібно проводити за межами країни. В цьому випадку лікарняний взяти не можливо. Закон не дозволяє лікуватися за кордоном, а в Україні цю операцію зробити не можуть. Ось це єдина причина, через яку я сьогодні йду.», – сказала Алла Гінак.

Перед формуванням лічильної комісії член виконкому Василь Кащі виявив бажання виступити перед депутатами. Він повідомив, що міський голова не виправдала покладених на неї надій. Головні проблеми міста вирішувались безсистемно, без відсутності стратегічного плану. З трибуни Василь Кащі закликав депутатів добре подумати над своїм рішенням щодо відставки міського голови, оскільки треба зрозуміти, хто в майбутньому візьме на себе вирішення проблем міста, якщо депутати погодять відставку мера.

Після того, як були оголошені результати голосування, на трибуну піднялися депутати Олександр Морозов і Леонід Кондратюк, які привітали мера букетом троянд і заявили про готовність до діалогу і спільної роботи.

«Якщо сьогодні депутати не проголосували за мою відставку, то напевно найближчим часом громада повинна побачити, що слова не розходяться з ділом. Якщо готові працювати продуктивно, то працюйте. І це прохання не тільки моя, а й жителів міста», – відповіла їм Алла Гінак.

Нагадаємо, це вже не перша спроба Алли Гінак піти у відставку. У червні 2018 року вона написала заяву про складення повноважень, але потім вирішила продовжити роботу на посаді міського голови. Тоді в місто завітав голова Одеської ОДА Максим Степанов, який переконав міського голову залишитись на посаді та продовжити роботу.

Крім того, майже вся каденція пані Гінак на посаді мера супроводжувалась непорозуміннями, кофліктами з заступниками, протистоянням з депутатським корпусом тощо. Та за результатом останньої сесії, між сторонами ймовірно, окреслилось потеплішання стосунків.

Автори – Ірина Ткаченко, Роман Петровський

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *