Жителі Одеської області вшанували пам’ять героїв Небесної сотні

Мешканці міста та області вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні – українців, які загинули під час зіткнень в 2014 році на Майдані. Так, в Одесі пройшла церемонія покладання квітів біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні на проспекті Шевченка біля будівлі ОДА. Одеські громадські діячі та школярі тримали портрети загиблих героїв. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

А в Ізмаїлі в середу вранці церемонія традиційно пройшла біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Після короткого вступу ведучою заходу про роль подвигу учасників Революції гідності для українського суспільства присутні також вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Також в цей день в Ізмаїлі пройшли заходи, приурочені до пам’ятної дати: лекції та бесіди в школах, виставки і презентації в установах культури.

У Болграді на центральній площі міста відбувся мітинг-реквієм, в якому взяли участь керівництво міста та району, представники громадських організацій та установ, військовослужбовці та школярі. У залі районного Будинку культури для учнів десятих класів Болградської загальноосвітньої школи №2 був організований відкритий урок-реквієм. Школярам читали вірші патріотичного характеру і розповідали про події 2013-2014-х років.

Також, з нагоди пам’ятної дати у всіх районах Одеської області відбулися просвітницькі заходи. Зокрема, зустрічі учасників Революції Гідності з учнями шкіл, заняття-бесіди “Живим уклін – загиблим слава”, літературні виставки тощо.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *