Висотки Сергіївки не готові до пожеж, а виходи на евакуаційні сходи заблоковані

Співробітники Білгород-Дністровського МРВ ГУ ДСНС України в Одеській області провели позапланові перевірки будинків в Білгороді-Дністровському, Затоці та Сергіївці на предмет дотримання пожежної та техногенної безпеки.

Перевірка торкнулась будинків підвищенної поверховості та висотних будинків. Про це повідомили в прес-службі Білгород-Дністровського МРВ.

За даними рятівників, найгірша протипожежна ситуація виявлена в багатоповерхових будинках КП “ЖКХ смт. Сергіївка”, де будинки мають несправну систему димовидалення, проблеми із зовнішнім та внутрішнім протипожежним водопостачанням та, що найважливіше, – в них відсутній вільний доступ до шляхів евакуації.

ДСНС

«За результатами перевірок встановлено, що найскладніший стан склався у висотних житлових будинках КП “ЖКГ СМТ СЕРГІЇВКА” в смт. Сергіївка, де мешканці будинків не дотримуються встановленого протипожежного режиму, не виконують вимоги нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки. Також, система димовидалення, яка передбачена для видалення диму з будинків на випадок пожежі, знаходиться в несправному стані; територія будинків не забезпечена зовнішнім протипожежним водопостачанням (насосна станція, резервуари); внутрішнє протипожежне водопостачання (пожежні кран-комплекти) в несправному стані; потребують ремонту електромережі. Одним із важливих недоліків є те, що відсутній вільний доступ на усіх шляхах евакуації, що є загрозою та ускладнює на випадок пожежі евакуацію людей з будинку», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, станом на 18 лютого на території міста та району вже виникла 31 пожежа з яких 20 в житловому секторі. Вогонь вже забрав життя 6 людей.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *