Вибуховий Рені: у місті зростає “врожай” гранат

19 лютого в місті Рені відбулося відразу два «вибухових» випадки.

За інформацією прес-служби Ренійського відділення поліції, в ніч на 19 лютого прогримів вибух у дворі приватного будинку. В результаті вибуху ніхто не постраждав, але було пошкоджено будівлю. На місце події виїхали слідчо-оперативна група і вибухотехніки.

В ході огляду території було виявлено та вилучено уламки вибухового пристрою, схожого на гранату РГН (граната ручна наступальна). Фрагменти направлені на експертизу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 296 ч. 4 (хуліганство) Кримінального кодексу України, ведеться слідство.

Цього ж дня, в обідній час, 29-річний відвідувач ресторану «Фортуна», виявив біля бензобака свого автомобіля ВАЗ 2108 підозрілий предмет, схожий на вибуховий пристрій. Про дивну знахідку власник машини повідомив у місцевий відділок поліції. Прибулі до «Фортуни» правоохоронці оточили територію навколо автомобіля і, здійснивши зовнішній огляд, виявили, що до задньої частини транспортного засобу прикріплений невідомий прямокутний предмет чорного кольору розміром 10х10х5 сантиметрів.

На місце події була викликана вибухотехнічна служба Головного управління Національної поліції України в Одеській області. Як розповів господар машини, він припаркував її недалеко від ресторану ще о першій годині ночі. Згідно із записами камер відеоспостереження, за цей час до автомобіля ніхто не підходив. Отже, підозрілий предмет прикріпили до машини в іншому місці.

Відзначимо, що вищезгаданий нічний вибух – вже другий протягом останніх тижнів. Першого лютого о 1 годині 11 хвилин невідомий зловмисник кинув у двір приватного будинку вибуховий пристрій. В результаті вибуху в будинку були пошкоджені вхідні двері. В ході огляду місця події співробітники Ренійського відділення поліції виявили фрагменти дробу. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ст. 194 ч. 2 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Звідки у мешканців Ренійщини беруться боєприпаси – копи обіцяють відповісти ближчим часом.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *