В Одесі відновить роботу табір «Вікторія», в якому в 2017 році згоріли діти

Одеська влада планує влітку відкрити муніципальний оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія», в якому у вересні 2017 під час пожежі загинули три вихованки хореографічного ансамблю «Адель».

Там проведуть косметичний ремонт до відкриття першої зміни в червні-липні 2019 року. Про це заявила директор департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич. За її словами, для відпочинку і оздоровлення дітей будуть відкриті корпуси, за якими суд в 2018 році зняв арешт за клопотанням муніципалітету для тимчасового розміщення військових.

«Будівлі, з яких знято арешт, потребують косметичного ремонту. У зв’язку з тим, що не було опалення два роки, облупилася штукатурка, необхідно підфарбувати стіни. Через департамент освіти виділені гроші на проведення косметичного ремонту, і ми цей ремонт проведемо», – сказала Буйневич, уточнивши, що ремонт обійдеться в 1,5 млн гривень.

Вона зазначила, що вже сьогодні анонсується майбутнє відкриття табору, будуть проаналізовані запити батьків і прийнято рішення про оздоровчі зміни, якщо збереться достатня кількість бажаючих.

«В залежності від заявок батьків, ми анонсуємо можливість проведення літньої зміни. Ми встигнемо провести косметичний ремонт і запустити зміни в червні-липні», – заявила чиновниця.

Як повідомлялося, пізно увечері 15 вересня 2017 в одеському таборі «Вікторія» виникла пожежа, під час якого загинули три вихованки творчого колективу «Адель». Слідство виявило чимало порушень в організації літнього відпочинку дітей, на лаві підсудних – двоє людей, керівник табору Петрос Саркісян і вихователька, що відповідала за дотримання норм законодавства стосовно протипожежної безпеки.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *