У селищі Ліски Кілійської ОТГ почали будувати сільську амбулаторію

19 лютого, в селі освятили ділянку, відведену під будівництво лікувального закладу. Після цього спецтехніка підрядної організації розпочала будівництво. Виконуюча обов”язки Лісківської старости Галина Іванова, ділячись радісною новиною, розповіла:

“Роботи тільки почалися, але все ведеться активними темпами. Вже вирили фундамент. Чекаємо залізобетонні вироби. Щоб уникнути в майбутньому осадки, фундамент буде закладатися за особливою технологією. Це дозволить не тільки найближчим часом завершити будівництво, але і бути впевненими в його надійності. Техніка готова. Завезені будматеріали, 40 тонн піску”,- розповіла староста.

Будівництво нової амбулаторії стало можливим завдяки співфінансуванню з обласного та місцевого бюджетів. Загальна вартість проекту, згідно з підсумками конкурсу, який завершився 8 лютого, – 5 мільйонів 783 тисяч гривень. Провело тендер Управління капітального будівництва Одеської ОДА. Підрядник, який у ньому переміг, – ТОВ «Будсервіс-ЮГ».

Зазначимо, що лісківці давно потребують нового лікувального закладу. Стара будівля, в якому розташовується Лісківський ФАП, давно прийшла у непридатність і не відповідає актуальним вимогам надання медичних послуг.

“Тому було прийнято таке значуще для нас рішення – побудувати нову будівлю і обладнати його всім необхідним”, – розповіла в.о. старости.

Через турботи з організації будівельних робіт, у сільської старости, зізнається пані Галина, клопоту додалося. Але вона знаходить активну підтримку керівництва громади, депутатського корпусу і місцевих підприємців.

Варто додати, що нова амбулаторія буде обладнана всім необхідним, а на минулій сесії районної ради депутати дали згоду прийняти на баланс два сучасних автомобілі для потреб медиків, які були закуплені за рахунок субвенції з державного бюджету Департаментом охорони здоров’я Одеської ОДА за програмою підвищення доступності та якості медобслуговування населення в сільській місцевості.

Одна з машин призначається Лісківській амбулаторії.

Автор – Анна БУЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *