Ідеальний баланс: одесит робить з каменів незвичайні скульптури

Одесит Володимир Яценко захоплюється балансуванням каменів. Це один із видів ленд-арту. Його скульптури на пляжах привернули увагу відпочиваючих.

Ленд-арт – напрям у мистецтві, де в якості матеріалів використовують природні об’єкти та реальні пейзажі. Володимир захоплюється одним із його видів: робить скульптури з каменів.

скульптура

Може здаватися, що вони висять у повітрі, але річ в ідеальному балансі. Нещодавно чоловік склав кілька дивовижних пірамід на 16-й станції Фонтану. Спочатку перехожі здивовано та з недовірою роздивлялися кам’яні фігури.

Володимир каже, що займається цим перш за все для медитації. Він не прагне творити високу скульптуру. За його словами, у безвітряну погоду збалансовані камені можуть стояти довго, але частіше їх впродовж дня руйнують діти, з цікавості.

До речі, саме діти краще освоюють таке мистецтво, оскільки не вважають досягнення балансу неможливим, на відміну від дорослих.

скульптура

Автор скульптур дізнався про цей вид мистецтва кілька років тому. На створення таких фігур його надихнув відомий майстер Майкл Грааб, фото його робіт одесит побачив в інтернеті.

Автор – Євгенія Шевцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *