Мешканці Затоки заявляють про незаконну забудову станції “Морська”

Жителі курортного селища Затока під Одесою вранці 9 лютого, перекрили жваву трасу, протестуючи проти забудови узбережжя, а також зламали огорожі, що захищають будівництво в прибережній частині.

Як розповіли учасники акції протесту, після анексії Криму, Затока стала одним з головних курортів країни, який може прийняти більше 6 млн. чоловік на своїх лікувально-кварцових піщаних пляжах.

Разом з тим, нещодавно влада Затоки затвердила детальні плани територій, які передбачають зменшення 100-метрових пляжів до декількох метрів, а також їх передачу в приватну власність. На думку людей, зараз відбувається цілеспрямоване знищення курорту Затока місцевою владою заради наживи, так як “сотка” землі на даних ділянках стартує від 10 тисяч доларів.

Як приклад таких дій вони називають крадіжку пляжу у залізничної станції “Морська”, де незабаром має розгорнутися масштабне будівництво. Кілька десятків активістів з числа місцевих жителів розібрали і зламали паркан, який огороджує будівництво на даному пляжі, після чого перекрили дорогу Одеса-Білгород-Дністровський.

Під час акції на трасі утворився великий затор, але пізніше учасники протесту розблокували дорогу. У той же час, жителі обіцяють, що якщо влада курорту їх не почує, повторять протест і він буде масштабнішим.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *