Відкладені вибори: в ОТГ голосуватимуть не раніше травня

Через введення військового стану місцеві вибори в територіальних громадах прикордонних областей України так і не відбулися. Серед них – Одеська, Вінницька, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська, Харківська, Сумська і Чернігівська області.

Схоже, ЦВК трохи “забула” про них, готуючись до виборів Президента, – які, до того ж, мають відбутися у два тури.

Як вважає директор Проекту “ПУЛЬС”, який здійснює Асоціація міст України, Ігор Парасюк, – чекати виборів громадам, які були сформовані раніше й готувалися пройти процедуру перших виборів ОТГ у грудні 2018 року, доведеться аж до травня 2019-го:

У ЦВК зараз готові документи по 70 громадах, включно з 45, що “пролетіли” через воєнний стан. Є шанс, що вибори будуть у травні, після другого туру Президентських виборів, які відбудуться в середині квітня. Тож перші вибори в ОТГ плануються на травень.  На 99% ймовірності, виборів до травня не буде”, – переконаний Ігор Парасюк.

Нагадаємо, в Одеській області виборів чекають 3 нових територіальних об’єднання – Візирська ОТГ у Лиманському районі, Великобуялицька, що в Іванівському районі та Великоплосківська – у Великомихайлівському районі.

Крім того, Одеська ОДА вже спрямувала звернення до ЦВК про призначення перших місцевих виборів у Зеленогірській селищній ОТГ, що в Любашівському районі. Тому перші місцеві вибори можуть відбутися одночасно вже в 4 нових громадах Одещини.

Автор – Оксана ПІДНЕБЕСНА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *