У Болградському районі з’явиться альтернативне джерело енергії

У селі Кубей Болградського району запланували будівництво сонячної електростанції. Голова Кубейської сільської ради і директор підприємства ТОВ «Кубей-Солар» уклали договір про оренду землі площею 16 гектарів в межах території села.

На вказаній ділянці  планують збудувати сонячну електростанцію передбачуваною потужністю – 8 МВт. Вже скоро компанія зможе приступити до підготовки ділянки під монтаж сонячних батарей.

У сільраді над появою електростанції почали працювати в другій половині 2018 року. Восени депутатський корпус на сесії дав згоду на її будівництво. Відзначимо, що підприємство ТОВ “Кубей-Солар” зареєстровано в самому Кубеї. Це означає, що в бюджет села вже відтепер почнуть надходити значні кошти за оренду земельної площі, що зміцнить фінансову спроможність громади.

Сонячна електростанція на етапах будівництва та подальшої експлуатації для громади – це додаткові робочі місця, розвиток внутрішньої інфраструктури і яскраве свідчення для молодих людей, які прагнуть їхати, що у села є перспективи”, – відзначили в сільраді.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *