В 4 містах Бесарабії провели дослідження питної води: мережі готова модернізувати грецька компанія

Це міста Білгород-Дністровський, Вилкове, Кілія та Рені.

Зокрема, групою експертів компанії «EYDAP» (Республіка Греція) проведено ряд перевірок якості питної води та каналізаційних систем в Одеській області та підготовлено відповідні звіти; розглянуті можливості розробки проектів реконструкції та ремонту цих систем для районів і міст області, також підготовлені рекомендації європейським банкам щодо можливості залучення коштів для реалізації проектів зазначеного напрямку.

Про це стало відомо під час зустрічі голови Одеської обласної ради Анатолія Урбанського з представником афінської компанії «EYDAP» (Греція), генеральним директором компанії «Тесома», паном Полідоросом Зеккосо.

В ході зустрічі Полідорос Зеккос повідомив про проведену роботу в рамках Меморандуму про взаєморозуміння, підписаним у листопаді 2017 року між Одеською обласною радою та грецькою державною компанією «EYDAP» щодо надання технічної допомоги для реалізації проекту «Мережі водопостачання, каналізації та очисних споруд восьми районів Одеської області та Джурджулештів, Республіка Молдова».

Анатолій Урбанський подякував представникам грецької компанії за проведені дослідження на півдні Одещини та підкреслив,  що опирається на багаторічний досвід компанії «EYDAP». Адже проекти щодо модернізації систем водопостачання та каналізації проводитимуться з урахуванням  питань екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища.

Для подальшої реалізації спільного проекту 15 лютого заплановано проведення конференції за участю Генерального консула Республіки Греція в Одесі Алексіоса Маріоса Ліберопулоса, Заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі Михайла Тітарчука, керівництва Одеської обласної ради, голів міських рад: м. Білгород-Дністровський, м. Вилкове, м. Кілія, м. Рені та їх заступників з питань ЖКГ та представників ТОВ «Алюма Одеса».

Джерело – Одеська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *