Як клан Дубового “Краян” Одесі продавав: Малиновський суд заслухав матеріали НАБУ

Малиновський суд продовжує розглядати скандальну справу, пов’язану з заводом “Краян”, який Одеська міська рада, за версією слідства, купила за ціною, що набагато перевищує реальну вартість будівлі.

Як з’ясували в НАБУ, основною ключовою фігурою у цій справі є народний депутат Олександр Дубовой. Саме він, і його брат Павло Дубовой свого часу довели завод до банкрутства за допомогою фіктивних операцій купівлі-продажу, викупивши приміщення за копійки, і продавши місту майже у 20 разів дорожче.

Прокурори САП надали суддям Малиновського суду докази причетності до справи колишнього нардепа і бізнесмена Олександра Дубового і депутата Одеської обласної ради від БПП Олега Бабенка.

Як повідомлялось раніше, Дубовой і Бабенко контролювали фірми ЗАО UAB Naster, ТОВ VALTON GROUP LP і ТОВ “Девелопмент Еліт”, які стали “прокладками” в процесі перепродажу заводу “Краян” міській раді Одеси. Крім того, прокурори надали докази того, що ТОВ VALTON GROUP LP, придбавши у ЗАТ UAB Naster  приміщення заводу “Краян” за 11 мільйонів гривень, навіть не розрахувалось за них. При цьому у фірм були одні й ті самі бенефіціари, які, вірогідно, порахували зайвим проводити будь-які розрахунки між компаніями.

В офісах депутатів Дубового й Бабенка детективи НАБУ виявили документи, які доводять створення фірм-“прокладок”, їхню фінансову звітність і оформлення угод стосовно формального перепродажу приміщень заводу “Краян”. Формально керівниками вищезгаданих фірм були громадяни Литви і Угорщини, які видавали довіреності громадянам України для укладання певних угод. Таку довіреність від ТОВ VALTON GROUP LP отримав, зокрема, один із обвинувачуваних, адвокат Ігор Кравченко, у день створення цієї фірми.

У депутатському офісі слідчі виявили чорнові записи про варіанти дій стосовно зняття арешту зі 185 мільйонів гривень, а також записи про “подарунки” різним державним і комунальним органам влади Одеси, в тому числі й чиновникам муніципалітету.

Нагадаємо, брату Олександра Дубового Павлу і депутату Олегу Бабенку інкримінують справу про хабар детективу НАБУ за зняття арешту з рахунків однієї з фірм, яка фігурує у справі покупки адмінбудівлі заводу “Краян” за завищеною ціною. Найближче судове засідання у цій справі призначене на 27 лютого.

За матеріалами – oblvesti.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *