“Я в стихах живу”: вечір пам’яті до сороковин поетеси Галини Лисої відбувся в Кілії

3 лютого, в сороковини світлої пам’яті поетеси Галини Лисої в Кілійській районній бібліотеці зібралися шанувальники її віршів, друзі, члени ансамблю «Серпантин» і «Осіння рапсодія».

Відкрили вечір пам’яті і перше в цьому році засідання Кілійського літературно-поетичного об’єднання «Дунайська хвиля» його керівник Євгенія Томша і бібліотекар Олена Веремеєнко. Спогадами про сільську мадонну, як називали обдаровану поетесу Галину Пантелеївну ті, хто її знав, ділилися учасники заходу: Інна Співак, Алла Митрофанова, Дора Чакир, Анатолій і Олена Єфименко та інші. А Наталя Ченуша виконала пісню, до якої сама написала музику на слова Галини Лисої.

Мудра, розумна, обдарована, з нелегкою долею і непростим коханням Галина Лиса була визнана«Жінкою десятиріччя »в 2001 році і лауреатом європейського конкурсу «Мир» в Мілані. Присутні згадали, як пані Галина завжди на зустрічах запалювала свічки. Вона й сама горіла свічкою, допомагаючи людям світлом своєї душі, добром свого серця, силою віршів… Мене вона називала: «Моя сестро по перу» – з сумною посмішкою поділилася Євгенія Томша.

галина лиса

«Галина жила в селі Зарічному Татарбунарського району. Була частим гостем нашого міста, бібліотеки. Свої вірші читала без рукописів. Коли я її запитала, скільки вона їх знає напам’ять, відповіла: «Тисяч п’ять знаю». Всім серцем любила своїх дітей. Важко пережила трагічну загибель сина. Це горе розділило життя поетеси на до і після. Всі свої почуття Галина вилила на папір. Її перу належать близько 70 збірок, деякі з них – «Слово – не птах», «Сільська мадонна», «Доля», «Свіча», «Эхо души» можна почитати в бібліотеці. Писала про любов, село, людей, почуття. Талановита безмежно…» , – поділилася спогадами Алла Митрофанова.

лиса галина

Догоріли запалені свічки, стих відеоекран, підійшла до кінця зустріч. Залишилися світлий образ, вдячна пам’ять і пророчі слова: «А если порвется нить, и голос мой не ответит. Я ВСЕ равно буду светить на том и на этом свете.»

Автор – Тимур Ільченков

Фото – з архіву друзів Галини Лисої

2 thoughts on ““Я в стихах живу”: вечір пам’яті до сороковин поетеси Галини Лисої відбувся в Кілії

  1. Жаль, що вона так і не стала членом спілки письменників України. Тоді про неї дізналося б набагато більше людей. Але для тих, хто знайомий з її поезією, вона стала справді народним поетом, що може довести до сліз не одну чутливу душу. Царство небесне їй.

    1. Сподіваємось, що вдячні земляки не забудуть цю велику Людину і сильну Жінку, пані Галину…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *