Втрати водогону у Білгород-Дністровському сягають 40%

У Білгороді-Дністровському близько 70 відсотків труб мережі водопостачання та водовідведення потребують заміни. Про це повідомив начальник управління ЖКХ Білгород-Дністровської міської ради Вячеслав Козубенко.

Загальна довжина систем міського водопостачання складає 147 кілометрів. Більше 70 % труб потребували заміни ще 15 років тому. Останні роки в місті роботи по заміні мереж водопостачання не здійснювалось.

«На жаль, в нас не знімається питання стану мереж міста, які є, на сьогоднішній час, вкрай зношеними та перебувають всі фактично в аварійному стані. Загальна довжина наших водомереж складає разом 147 кілометрів. Із них, сталь це 26 км, чавун – 111 км, асбесто-цементі труби – це 800 метрів, ПВХ – 2,9 км и залізобетон – 4,4 км. Тобто 70 відсотків цих труб повинні були замінені, як мінімум, ще 10-15 років назад. Роботи по заміні не відбувалися. В нас сьогодні значні втрати на відрізку вул. Гагаріна – негайної заміни водомережі потребує 2,2 км. Там втрата йде. Хлопці проводять роботи, фактично заливають бетоном, там де йдуть прориви. Це залатування дир, воно результату не дає. Необхідно в першу чергу провести там ремонт. Якщо ми не проведемо ці роботи, то місто може залишитись без води», – наголосив Вячеслав Козубенко.

Також начальник управління ЖКХ зазначив, що вирішення проблем з забезпеченням міста водою відбувається шляхом капітального ремонту застарілих мереж та бурінні нових артезіанських свердловин. Без цих робіт місто й надалі відчуватиме проблеми з водою.

Нагадаємо, сьогодні водопостачання міста Білгород-Дністровський здійснюється за допомогою артезіанських свердловин.

Влітку, коли споживання води збільшується, в місті вводять графік подачі води. При цьому, в Білгороді-Дністровському тариф на воду більше, ніж в Одесі чи Києві.

Сьогодні вартість 1 куб. метру води в місті складає 24 грн 8 коп. води для мешканців приватного сектору та 25 грн 4 коп. для мешканців багатоповерхових будинків.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *