У Білгород-Дністровському діти нещеплені через відмови батьків

У Білгороді-Дністровському не зареєстровано жодного випадку захворювання на кір. Проте в місті 261 дитина не має щеплення від цієї хвороби. Про це повідомив керівник КНП «Білгород-Дністровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Віталій Ткаченко під час засідання комісії по ТЕБ та НС міської ради.

Така велика кількість дітей, в яких відсутні щеплення від кору, пов’язана з відмовою їх батьків. Найбільше таких дітей проживає саме в Білгороді-Дністровському.

«По місту. В нас немає жодного зареєстрованого випадку захворювання на кір. Але у нас в місті є 275 дітей, які не мають вакцинації від кору та які навчаються в наших загальноосвітніх закладах. З них 261 – це жителі Білгорода-Дністровського, 14 з прилеглих сіл, це районні діти. З них 33 дитини – це за медичним відводом і 242 – це відмова батьків», – повідомив Віталій Ткаченко.

До 31 січня включно в місті створять лікарсько-консультативну комісію, яка визначатиме можливість допуску до занять дітей, які не мають щеплень від кору.

Кожен випадок відмови від щеплення розглядаметься профільними спеціалістами. Якщо відмова від щеплення буде мотивованою, наприклад є протипоказання, то така дитина не буде допущена до навчання в тільки епідеміологічний період. Форму навчання для таких учнів визначатиме управління освіти. Це може бути дистанційне навчання, навчання вдома чи інше.

Нагадаємо, Одеська область займає третє місце в Україні з захворюваності на кір. Протягом останнього тижня захворюваність зросла у два рази за рахунок спалаху у селі Шевченкове Кілійського району.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *