Спортивний турнір у Болграді на честь 30-ї річниці виведення військ з Афганістану

Дитячий турнір Всеукраїнської Всестильової Федерації бойових мистецтв з боротьби сокарате, присвячений тридцятій річниці виведення військ з Афганістану відбувся в Болграді, на базі місцевої гімназії імені Георгія Раковського.

Турнір також присвячений пам’яті колишнього учня цього навчального закладу, воїна – інтернаціоналіста Едуарда Анучина, який загинув в Афганістані при виконанні військового обов’язку.

Ініціатором і організатором заходів виступила міська організація Української спілки ветеранів Афганістану на чолі з керівником Юрієм Пічугіним за підтримки Болградської міської ради.

Спортивний захід почався з мітингу пам’яті біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам “Бойове братство”, куди присутні поклали квіти.

Також юні спортсмени відвідали міський музей Бойової слави, де для них провів екскурсію директор музею, колишній воїн-афганець Володимир Сєров.

Після відвідин музею хлопці поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої з ініціативи та на кошти громадської організації ветеранів Афганістану на будівлі школи.

Турнір розпочався з показових виступів спортивних клубів сокарате райцентру Болград, сіл Оксамитне, Василівка і Каракурт. Близько 50-ти юних спортсменів різних вікових груп від 5 до 17 років по черзі на татамі показали свою спортивну майстерність, бійцівські якості, а головне – волю до перемоги.

Зі спортивними клубами по сокарате нас пов’язує тісна дружба. Хлопці вже брали участь у кількох заходах, які ми організовували. І ми плануємо подальшу співпрацю. Даний турнір дуже значущий для нас і є частиною роботи нашої організації з патріотичного виховання молоді”, – зазначив Юрій Пічугін.

Автор – Ірина ТКАЧЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *