Освітлення вулиць здорожчало вчетверо: Кілія вже звернулась до Кабміну

З 1 січня поточного року Нацкомісія прийняла рішення здійснювати відпуск електроенергії для юридичних споживачів без застосування тарифного коефіцієнта. Це, по суті, означає скасування нічного тарифу для юросіб. Дивно, якщо зважити на те, що раніше енергопостачальники наполягали на встановленні двохтарифних лічильників, мотивуючи це здешевленням витрат, що, безсумнівно, логічно.

Свого часу в Кілії, як і в КП «Світло», були встановлені багатотарифні лічильники. Тепер же зі скасуванням тарифного коефіцієнта і введенням фіксованої оплати, місцевим бюджетам доведеться вчетверо збільшити витрати на вуличне освітлення.

Якщо раніше нічне споживання електроенергії обходилося бюджету 68 копійок за кВт, то зараз 2,80 копійок. З огляду на, що це призведе до великих витрат з міського бюджету з оплати за електроенергію, взявши до уваги висновки та рекомендації постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, будівництва, підприємництва, транспорту, торгівлі, зв’язку та благоустрою, –  Кілійський міська рада вирішила підтримати звернення депутатів Кілійського міської ради до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг з відпуску електроенергіі для юридичних споживачів без застосування тарифних коефіцієнтів.

Як пояснив Кілійський міський голова Павло Бойченко, 

“У минулому році за вуличне освітлення ми заплатили близько півмільйона гривень. А тепер нам доведеться платити 2,5 мільйона. Це, звичайно, позначиться на погіршенні фінансового балансу комунального підприємства «Світло», оскільки у нього основні витрати, пов’язані з електроенергією. Якщо держава і органи, куди ми звертаємося, не підуть нам назустріч, ми опинимося в дуже складному становищі. І дана проблема виникла не тільки в Кілії. Вона склалася повсюдно по всій Україні, – прокоментував ситуацію міський голова.

Автор – Анна БУЛІЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *