Доля українських моряків: з «Матросской Тишины» до Лефортівської в’язниці

Поранених українських моряків перевели до слідчого ізолятору в Лефортово. Про це на своїй сторінці у Facebook вчора написала Вікторія Івлєва.

Російська активістка дізналася про це випадково, коли їй не вдалося записатися в електронну чергу на передачу посилок.

«Трое раненых моряков — Андрей Эйдер, Андрей Артёменко и Василий Сорока — вчера или сегодня были переведены из Матросской тишины в Лефортово. Обнаружили мы это достаточно случайно, пытаясь записаться в электронную очередь на передачи. Записаться не удалось, причина — НЕ НАЙДЕН ПОЛУЧАТЕЛЬ, – повідомляє пані Вікторія. – Хочется верить, что моряки хоть как-то подлечены!»

Цю інформацію сьогодні підтвердив адвокат одного із військовополонених Сергій Бадамшин. Усіх трьох поранених моряків, Андрія Артеменка, Василя Сороку та Андрія Ейдера перевели до «Лефортово» 26 січня. Їхнім адвокатам про це повідомили сьогодні вранці.

Раніше захисники заявляли, що морякам необхідно надавати медичну допомогу, а в СІЗО Лефортово цього забезпечити не зможуть. Такі дії можуть серйозно зашкодити їхньому здоров’ю.

Зазначимо, що 16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24 полоненими українським морякам до 24 та до 26 квітня 2019 року. Адвокати подаватимуть апеляції щодо всіх українців.

Усі моряки визнали себе військовополоненими, тож їх не можна утримувати в СІЗО, судити чи обмінювати у якості політв’язнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *