Санаторій в облозі: чергове загострення в “Лермонтовському”

25 січня близько п’ятої години ранку представники Міноборони, Національної поліції та державної виконавчої служби зайняли санаторій «Лермонтовський».

«Незважаючи на неодноразові, (з вересня 2018 року), звернення до керівництва Приватного акціонерного товариства «Укрпрофоздоровниця» та його дочірнього підприємства «Клінічний санаторій «Лермонтовський» з пропозицією добровільно звільнити будівлі, право власності на які зареєстровано за державою в особі оборонного відомства України, Товариство відмовляється допускати до санаторію представників Міноборони», – повідомляють на сайті Міністерства оборони.

Санаторій був переданий у власність Міноборони ще влітку 2018 року, за рішенням Міністерства юстиції. Незважаючи на це, «Укрпрофоздоровниця» досі вважає його своїм, а ранкові події називає захопленням. Представники відомства стверджують, що персонал із санаторію вигнали, будівля залишилась без світла, а кільком хворим стало погано.

Однак у Міністерстві оборони це не підтвердили. Наразі в корпусах санаторію немає світла, процедури не проводять, а хворих, яким треба до лікаря або забрати речі, пускають за медичними картками, – повідомила «Думская».

Військові кажуть, що будівлю чекає інвентаризація і ремонт, тому запрацює медичний заклад через півтора місяці. А всіх хворих тимчасово переведуть до воєнного госпіталю. Згодом у Міністерстві оборони повідомили, що на фондах санаторію створять Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Одеса» для військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Руслан Форостяк, речник ГУ Національної поліції в Одеській області назвав ситуацію в “Лермонтовському” цивільно-правовим господарським конфліктом, який набув чергового загострення:

«З’явились державні виконавці та представники МО, яким передано майно. Дійсно, Лермонтовський санаторій це улюблене одеситами місце, де надавались, будь-кому бажаючому, доступні медичні послуги, ми розуміємо обурення чи незадоволення громадян, яких не влаштовує такий розвиток подій, проте закликаємо відмовитись від будь-яких спроб вирішувати цей конфлікт в незаконний спосіб, в спосіб, що може привести до силових протистоянь, правоохоронці будуть змушені рішуче протистояти таким спробам. Маєте іншу думку, інше бачення? Будь ласка: є мирний протест, є суди, є активна громада, зараз в наявності всі необхідні демократичні інструменти відстояти свою позицію», – повідомив Руслан Форостяк.

Автор – Євгенія Шевцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *