Повінь у Біляївці: негода чи водогін?

Замість вулиць – річки: Біляїку затопило. Місцева влада каже, що через непогоду, а місцеві запевняють, що  через водопровід.

На центральних вулицях справжні ріки, двори підтоплені. Води настільки багато, що ливневі мережі просто не встигають її поглинати. Мешканці міста впевнені, що це через прорив водопроводу. Однак місцева рада запевняє, що все перевірили і жодних проривів нема і все в нормі. Кажуть, що затопило через промерзлу землю та значні опади.

Андрій Руденко, в. о. начальника управління розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства:

«Вода почала прибувати ще вчора, коли розпочався дощ. До цього були приморозки, вони чергувалися з плюсовою температурою. У результаті земля добряче промерзла і вкрилася льодом. Зрозуміло, що ґрунт не міг поглинати воду, вона стікала з полів, а їх площа сягає тисяч гектарів.»

В управлінні житлово-комунального господарства пояснили, чому це сталося саме на вулиці Київській. Поля знаходяться вище рівня міста. Природним чином від поля до людських городів жителів Київської утворилася улоговина, і саме в неї стікає вода, яка не всмокталась у ґрунт. Її забагато, тому вона розлилася далі.

Наразі комунальники розчиститли ливньовки біля приватних будинків. В деяких місцях вони дуже засмічені, і робити це доводиться з допомогою комунальної техніки.

Ми просимо жителів зрозуміти, що їх вулиця стала заручницею природного явища, – говорить Андрій Руденко. –  Ще одне прохання – не засмічувати ливньовки біля своїх будинків, утримувати їх у належному стані, щоб у майбутньому таких ситуацій не виникало”.

Автор – Євгенія Шевцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *