25 тисяч акерманців підписали договори з сімейними лікарями

У Білгород-Дністровському районному центрі медико-санітарної допомоги укладені 25 тис. 610 декларацій із сімейними лікарями. Про це під час прес-конференції повідомила головний лікар районного центру медико-санітарної допомоги Світлана Селезньова.

«На сьогодні укладені 25 тис. 610 декларацій – це по району, це реальна цифра. Все є в електронному реєстрі. Декларації ще заповнюються, люди ще йдуть», – повідомила головний лікар.

Крім того, в районному центрі вже є сімейні лікарі, котрі набрали максимальну суму пацієнтів. Вони знаходяться в селі Шабо, Випасне та Старокозаче.

«Деякі лікарі вже набрали свою суму, тобто 1800 декларацій на сімейного лікаря. На сьогодні по Шабо один лікар набрав повну кількість декларацій, Випасне – три лікаря набрали повну кількість декларацій, Старокозаче – один лікар. Ну і Миколаївка, також Старокозаче, Шабо – є декілька лікарів, які набрали 1500-1600 декларацій», розповіла пані Світлана.

На жаль, в Білгород-Дністровському районі також є лікарі, котрі уклали невелику кількість декларацій із сімейними лікарями. Приміром, один з лікарів має лише декілька сотень декларацій із пацієнтами. Можливою причиною такої ситуації є те, що деякі лікарі не хочуть пристосовуватися до нових реалій медичної сфери.

«Є деякі лікарі, які набрали дуже мало декларацій. Є лікар, який набрав всього 270 декларацій. Я не знаю, як я буду цьому лікарю платити заробітну плату. Справа в тому, що люди не розуміють, що сьогодні зарплату будуть платити не з бюджету. Ми вже не будемо отримувати кошторис 3200-3400 гривень, тобто це наші декларації. Лікарі не хочуть зрозуміти, що вони сьогодні не будуть мати півтори ставки, дві ставки. Не раз проводились методради, доводились накази та постанови Міністерства охорони здоров’я. Але чомусь вони мене не чують чи не хочуть перебудовуватись та працювати по-новому», – повідомила Світлана Селезньова.

пацієнти

Щодо оплати праці лікарів, то сьогодні заробітна плата сімейного лікаря повністю залежить від кількості пацієнтів, з якими він уклав декларацію. За даними головного лікаря центру, лікарі з максимальною кількістю в 1800 пацієнтів повинні отримувати 15-16 тисяч гривень заробітної плати.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський районний центр медико-санітарної допомоги був створений у січні 2018 року. Таке рішення було підтримано більшістю депутатів Білгород-Дністровської районної ради. Світлана Селезньова очолює даний заклад з травня 2018 року.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *