Віряни Балтщини першими перейшли до Православної церкви України

Першою православною громадою Одеської області, яка вирішила перейти з Московського патріархату в Православну церкву України, яка нещодавно отримала автокефалію, стали парафіяни Свято-Димитріївського храму села Пужайково Балтського району.

Як повідомив місцевий житель, батько одного з полонених українських моряків Віктор Сорока, рішення було прийнято ще на Різдво, 7 січня. Перехід засвідчили підписами парафіян:

«Після літургії відбулися збори, і ми почали збирати підписи серед парафіян, зараз їх більше 300, ще пару днів – і буде 500-600. Ситуація така, що 90% парафіян – за перехід в Українську церкву. Сьогодні ж до нас приїжджав благочинний Московського патріархату і розповідав нам, що ми йдемо в підпорядкування туркам, що ми не повинні цього робити. Але люди не погодилися з його аргументами», – розповів «Думській» Віктор Сорока.

Зараз парафіяни очікують указу митрополита Епіфанія і призначення священика в їх прихід. Очікується, що це може статися вже на наступному тижні.

Раніше повідомлялося, що парафії в Одесі, Ізмаїльському, Окнянському і Ширяївському районах готуються перейти до Православної церкви України.

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *