Березівський район у 2018 отримав 10 млн гривень з обласного бюджету

Капітальні ремонти соціальних об»єктів, утеплення освітніх закладів, реформа медицини і відновлення аварійних доріг: як минув рік для розвитку громад Березівського району, – нашому виданню розповів депутат Одеської обласної ради Князь Хачатрян.

Насамперед, зазначає народний обранець,  10 мільйонів гривень, виділених з обласної скарбниці Березівщині, – були зосереджені на реалізації важливих для життєдіяльності району питаннях, захисті інтересів виборців, забезпеченні належного рівня функціонування об’єктів спільної власності територіальних громад.

«Зробити вдалося чимало. За кошти обласного бюджету замінили вікна Демидівського НВК та Ряснопільському НВК, а ще у школі в селі Шевченкове. Сучасні вікна – це й додаткове утеплення, і скорочення витрат на опалення. Також провели капітальний ремонт Маринівського будинку культури, який тривалий час не ремонтувався, зробили благоустрій території.

Завдяки фінансуванню з обласного бюджету нам вдалось здійснити важливі речі для надання якісних послуг населенню, наприклад капітальний ремонт водопровідної мережі с. Шевченкове на суму 400 000 грн. капітальний ремонт водонапірних башт в селах Новогригорівка та Заводівка», – розповів Князь Хачатрян.

Березівський район

Вдалося залучити кошти у сумі 790 тисяч гривень і для Березівської міської ОТГ. Вони пішли на заміну вікон у місцевому професійному училищі, пожежній частині, управлінні освіти Березівської ОТГ, придбання 60 парт для «першачків» Березівської міської ОТГ, і навіть закупівлю  музичної апаратури  для Роздолянського будинку культури.

Не відставала Березівщина і від впровадження реформи медицини. 2018-го у місті зявився Центр первинної медико-санітарної діагностики, де розмістилися сімейні лікарі. Сюди придбали комп’ютери – на суму 155 тис. гривень, до речі, тут же відремонтували й дитячу консультацію. Ще 244 000 гривень отримали на матеріальну допомогу молодшому медичному персоналу. За заявами громадян, які звернулися за допомогою на лікування, з обласного бюджету виділено 423 тисяч гривень, ще 98 тисяч депутат Хачатрян виділив з власних коштів.

Та мабуть, одним з приіоритетних завдань для розвитку району стали ремонти доріг.  У 2018 році капітально відремонтоване покриття як місцевих шляхів, так і регіонального значення. Серед них Р-55 Одеса-Вознесенськ-Южний Буг, Т-16 Ананьїв-Троїцьке-Березівка-Вікторівка, сполучення між селами громад, за що безмежно вдячні їхні мешканці.

Так, ще й зараз, поки дозволяють погодні умови, тривають ремонтні роботи на дорозі Михайло-Олександрівка-Веселинівка. Дорога польова, тому у непогоду цей шлях перетворюється у болото. Грейдери вирівнюють дорогу, найпроблемніші ділянки засипають жорствою. Узбіччя розчищують. Цю дорогу останній раз частково ремонтували у 1998 році. Цим шляхом часто користуються жителі Веселинівки, по даному маршруту регулярно курсує шкільний автобус. Ремонтні роботи виконує компанія«Березівкаагрошляхбуд», керівником якої є Князь Хачатрян.

Березівський район

 

Також  2018 рік запам’ятається спортивними досягненнями. Князь Хачатрян є генеральним спонсором футбольної команди «Березівка-агрошляхбуд», яка представила Березівський район на першості Одеської області та Кубка губернатора Одещини з футболу. За підсумками сезону команда стала переможцем змагань першості області та стала володарем Кубка губернатора, за що отримала сертифікат на міні футбольний майданчик зі штучним покриттям вартістю 1,5 мільйони гривень.

Березівський район

Князь Хачатрян, депутат Одеської обласної ради:

«У 2019-му буду продовжувати відстоювати інтереси мешканців нашої Березівщини, яку я дуже люблю. Вітаю наших мешканців, і всіх жителів Одеської області з Новорічними святами і народженням Христа, бажаю миру, добра і єдинства. З Новим роком!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *