За кошти ЄС: у Білгород-Дністровську з’явиться реанімація, у с. Курортне – туристичний центр

В Білгород-Дністровському районі підготували ряд інвестиційних проектів для їх реалізації за кошти державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу економічного розвитку Білгород-Дністровської райдержадміністрації Тетяна Лупаленко.

«За 11 місяців 2018 року нами було підготовлено два інвестиційних проекти, які будуть реалізовуватись на території району за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС у рамках фінансування угоди про фінансування програми підтримки. Ці проектні заявки зроблені у напрямку галузі соціальної сфери та туристичного потенціалу Білгород-Дністровського району», – повідомила Тетяна Василівна.

Один з проектів планується реалізувати на території села Курортне. Другим проектом передбачається проведення реконструкції Білгород-Дністровської центральної районної лікарні.

«Перший проект – це створення в селі Курортне туристично-інформаційного центру, який дасть змогу збільшити кількість туристів та збільшити привабливість приморської території. Це дасть змогу залучити додаткові кошти шляхом створення такого центру. Другий проект – це реконструкція приміщення лікувального корпусу комунального закладу «Білгород-Дністровська центральна районна лікарня» на реанімаційне відділення. Це дасть змогу зробити якіснішою нашу районну медицину», – повідомила Тетяна Лупаленко.

Також в січні 2019 року районна влада готується подати ще два інвестиційних проекти, які стосуватимуться зберігання сухофруктів та заморожування овочів та фруктів.

Нагадаємо, у 2018 році Білгород-Дністровський район вже виграв три гранти по проектам Австрійської Агенції з Розвитку. Два з них стосувались впровадження енергозберігаючих засобів у Семенівській загальноосвітній школі і Приморському дитячому садочку «Росинка». В Семенівській школі повністю замінять вікна та двері. Загальна вартість робіт в Семенівці складає близько 400 тис. гривень, з яких половину, –  біля 200 тисяч гривень, – профінансовано Австрійською Агенцією з Розвитку. Загальна вартість робіт в дитячому садочку села Приморське складає 300 тис. гривен, з яких близько 150 тис. фінансується Австрійською Агенцією з Розвитку. Крім того, в Підгірненській сільскій раді створили сільськогосподарський кооператив, який об’єднав 25 фермерів.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *