Георгій Стоянов: бути життю вдячним

Сила держави сьогодні – в силі громад, а сила громади – в її людях, які прагнуть якісних змін і їх здійснюють. В Кілійській громаді в злагоді і єдності проживають, незважаючи на політичні і культурні вподобання, представники багатьох національностей. Про одного з них – Георгія Лазаровича Стоянова, – наша мова.

15 грудня у Всеукраїнському центрі болгарської культури відбулася церемонія вручення нагород «Людина року-2018» 11-ти представникам болгарської діаспори України. Лауреатом цього престижного конкурсу став відомий на Кілійщині та за її межами патріот землі і свого народу Георгій Лазаревич Стоянов. Про кілійського земляка був знятий короткометражний фільм, в якому висвітлені знакові віхи 70-річного Георгія Стоянова: його багаторічна праця на землі, успішна діяльність в асоціації болгар Бессарабії і в Кілійському об’єднанні «Късмет», ініціатива відкриття і підтримка болгарської школи «Българче», 45-річний щасливий шлюб з чарівною пані Софією в колі дітей, онуків, численних друзів. Ось що сказали про «Людину року» із Кілії на церемонії вшанування:

«Для болгарів багато виноградників не буває. У господаря, якого ми бачимо на екрані, кандидата сільськогосподарських наук Георгія Стоянова, 11 гектарів виноградників і персиковий сад на острові Кислицькому. Стриманий, працьовитий, щирий – такий Георгій Лазарович. Він вміє яскраво жити і бути життю вдячним».

Сам Георгій Стоянов, лауреат нагороди асоціації болгар Бессарабії, поділився своїми враженнями:

Георгiй Стоянов, засновник болгарської школи «Българче», лауреат премії “Людина року-2018”, канд. сільськогосподарських наук, фермер (м. Кілія)

Це висока оцiнка моєї cкромної працi. Перемогу роздiляю з громадою, друзями-однодумцями, а присвячую своїм онукам. На 70-рiччя вони назвали мене ,,мiцним гоpiшком”. Залишати добрий слiд – в цьому для мене був прикладом Христо Ботєв, який вчителював в Задунаївці, звiдки я родом. Всiм бажаю миру, добра, щедрих врожаїв”.

Автор – Тимур ІЛЬЧЕНКОВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *