Муніципальна варта в Аккермані: бути чи не бути?

У Білгород-Дністровському продовжують роботу над бюджетом міста на 2019 рік. Це питання стало пріоритетним на минулому засіданні виконкому.

Одним з найбільш дискусійних питань стало фінансування комунального підприємства «Департамент муніципальної безпеки» Білгород-Дністровської міської ради в 2019 році. Під час свого виступу начальник фінансового управління міськради Олена Задорожна повідомила присутнім, що в наступному році муніципальна поліція може залишитись без фінансування через невирішеність цього питання. За її даними, потреба у фінансуванні складає 1 млн 193 тис. гривень.

«На сьогодні залишається невирішеним питання по департаменту муніципальної безпеки, цифри на утримання якого відсутні», – резюмувала Олена Задорожна.

Після цього слово взяв директор КП «Департамент муніципальної безпеки» Одіссей Бур’яненко, який розповів, що в 2019 році обсяг фінансування комунального підприємства зростає порівняно з 2018 роком з причини запланованого на 2019 рік збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

«В 2018 році було на підприємство виділено 1 мільйон, в 2019 році для роботи підприємства потрібно 1 мільйон 190 тисяч. Дана сума вийшла з того, що зростає мінімальна заробітна плата з 3 тис. 723 гривень до 4 тис. 173 гривень», повідомив Одіссей Бур’яненко.

Стосовно роботи цього комунального підприємства у членів виконкому виникло чимало питань, адже під час його створення планувалося, що «муніципальна поліція» приноситиме прибутки, однак сьогодні такого немає. Відповідаючи на це питання керівник комунального підприємства зазначив, що муніципальна поліція працює на законних підставах, чим поступається іншим охоронним фірмам, які мають «чорну бухгалтерію» і, відповідно, – нижчі ціни на свої послуги. Крім того, співробітники муніципальної поліції забезпечували охорону КП «Автотранссервіс», але комунальне підприємство не повністю розрахувалося за охоронні послуги.

«Справа в тому що, підприємство працює згідно закону, ви це чудово розумієте, та послуги, які ми можемо надавати, вони при перерахунку виявилися вище, ніж у приватних фірм, які працюють з «чорною бухгалтерією», приховуючи деякі статті доходів і тим самим знижуючи вартість послуг», – розповів Одіссей Бур’яненко.

Крім того, керівник КП «Департамент муніципальної безпеки» нагадав членам виконкому, що співробітники КП приймали участь у всіх заходах на території міста, забезпечуючи охорону громадського порядку, при цьому отримуючи за це мінімальну заробітну плату.

На підтримку роботи в місті муніципальної поліції висловилась керівник відділу культури Світлана Байло, підтвердивши, що співробітники департаменту муніципальної безпеки супроводжують кожен святковий захід.

«Мабуть, відділу культури найбільше доводилося стикатися з муніципальною безпекою, тому що кожен з вас не буває на кожному заході, яке ми готуємо. А ми готували,  і на кожному заході є муніципальна охорона. Я вам хочу сказати, що з виникненням муніципальної охорони працювати стало набагато легше, тобто ти не думаєш: прийдуть – не прийдуть, чи будуть охороняти. Люди завжди вчасно, люди охороняють та вирішувати ці питання стало набагато легше. Тому я вважаю, що як людина, яка має справу з цією службою, що вона потрібна місту обов’язково», – звернулась до членів виконкому Світлана Байло.

Під час дискусії не обійшлося і без критики на адресу департаменту муніципальної безпеки. Звучала думка про нераціональне використання бюджетних коштів, які, на думку керівника місцевої поліції, можна було б витратити на закупівлю та встановлення камер відеоспостереження.

Загалом вся дискусія навколо передбачення коштів для департаменту муніципальної безпеки в бюджеті міста на 2019 рік завершилась на користь комунального підприємства. Члени виконкому підтримали рішення про внесення змін в бюджет міста на 2019 рік щодо виділення коштів КП «Департамент муніципальної безпеки». Тепер останнє слово за депутатами міської ради, які розглянуть це питання на сесії.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Департамент муніципальної безпеки» створили в Білгород-Дністровському наприкінці 2016 року.  Основним завданням КП став захист прав та інтересів містян та гостей міста, а також практичне виконання заходів, спрямованих на забезпечення збереження і цілісності комунального майна. Також співробітники «муніципальної поліції» займаються патрулюванням вулиць і парків міста задля зменшення кількості правопорушень.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *