Військові навчання в Татарбунарському районі проінспектував Турчинов

5-6 грудня в Татарбунарському районі відбулися випробувальні стрільби з модернізованих  і нових зразків зброї ВСУ. Куратором військових навчань стала Рада національної безпеки та оборони.  За її інформацією, була проведена успішна літня перевірка українських крилатих ракет, і відпрацьована система берегової оборони за допомогою модернізованого ракетного комплексу С-125. За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, випробування продемонстрували, що Україна спроможна захистити свої рубежі на Чорному і Азовському морі.

“Завдання, яке було поставлене сьогодні для крилатих ракет, – перевірка на дальність і точність ураження надводних цілей”, – розповів секретар РНБО, і додав, що ціль була знищена на відстані 280 кілометрів.

Крім того, Турчинов зазначив, що дя підсилення берегової оборони здійснена перевірка точності і надійності враження плавзасобів умовного противника ракетними комплексами С-125, які пройшли глибоку модернізацію на підприємствах українського ОПК.

«За результатами враження плавзасобів, модернізовані  С-125 показали свою ефективність. Відбулося 8 пусків,  під час яких було знищено 8 надводних цілей. Це дуже гарний результат. Для перевірки польотного завдання, яке виконувала ракета, була задіяна наша авіація, а також спеціально для цього був обладнаний спостережний пункт на острові Зміїний”. 

Таким чином, підкреслив секретар РНБО, моддернізовані комплекси здані забезпечити надійний захист від агресія як з повітря, так і  з моря, тож значно підсилять берегову оборону Чорноморського і Азовського узбережжя.

За інформацією РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *