Чорноморських школярів вчать протистояти булінгу

5 грудня, в рамках акції «16 днів проти насильства» та традиційного на початку грудня «тижня права», інспектори ювенальної превенції Чорноморського відділення поліції провели зустріч з учнями Іллічівського професійного судноремонтного ліцею. Про це розповів начальник Чорноморського відділення поліції, підполковник Олег Чукань.

Наші співробітники регулярно проводять подібні зустрічі з учнями шкіл та інших навчальних закладів нашого міста, – говорить начальник міської поліції. – У бесідах зачіпаються теми насильства в сім’ї, поведінки з незнайомими людьми, дотримання правил дорожнього руху і багатьох інших. Дітям роз’яснюються права, даються поради та рекомендації, як чинити в тій чи іншій складній ситуації, як захистити себе і не наражати на небезпеку інших”

Інспектор сектора ювенальної превенції, капітан поліції Галина Маринова, яка проводила цю зустріч, розповіла, що цього разу вона пройшла у формі діалогу: “Учні були розподілені на групи, – каже капітан поліції. – Кожній групі було запропоновано знайти вихід з таких складних ситуацій, як фізичний та психологічний тиск в колективі, психологічний тиск через соцмережі, матеріальний тиск у колективі. Дітям пропонувалася схема, по якій потрібно шукати вирішення проблеми: причини, наслідки та шляхи вирішення. Було дуже цікаво слухати запропоновані учнями варіанти виходу з ситуацій і я була приємно вражена, на скільки чіткими були відповіді”.

Галина Маринова також зазначила, що в діалозі всі разом дійшли висновку, що конфлікти можна і потрібно вирішувати без насильства і одним із шляхів їх вирішення є звернення за допомогою до викладачів, в поліцію і до психологів. Всі люди різні, проте свою думку і свої права завжди можна відстояти, не застосовуючи насильства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *