Одеські блокпости посилено бронетехнікою

При в’їзді до Одеси й на автошляхах Одеської області в зв’язку із запровадженням воєнного стану збільшено кількість блокпостів, низку блокпостів посилено бронетехнікою. Як повідомляє прес-служба обласної поліції, зараз на території області працює 31 блокпост, із яких 7 стаціонарних та 24 мобільних, вони розміщені на дорогах державного значення та на під’їздах до обласного центру. “Мета постів, із яких деякі посилені бронетехнікою, – попередження правопорушень. Залежно від важливості стратегічного об’єкта, на блокпосту в обов’язковому порядку перебувають співробітники поліції, Національної гвардії, й, за необхідності, – вибухотехніки, кінологи, військовослужбовці Збройних сил України та бронетехніка” , – сказано в повідомленні.

Як повідомили в главку, правоохоронці перевіряють транспортні засоби на предмет виявлення можливих правопорушень і перевезення заборонених предметів, таких як зброя, вибухівка тощо. За словами начальника регіонального главку Дмитра Головіна, вільне переміщення автомобілів, їх виїзд і в’їзд до населених пунктів не обмежується. “Широкого стоп-контролю немає. Зупиняють підозрілі автомобілі, можлива зупинка транспортних засобів з іноземною реєстрацією, тих, які за зовнішніми ознаками схожі на розшукувані й, звичайно, якщо водій порушує правила дорожнього руху”, – сказав він.

Також Головін зазначив, що для безперешкодного пересування територією області не обов’язково мати при собі паспорт. У разі його відсутності й за необхідності документи перевірятимуться в режимі онлайн за допомогою електронних баз даних Нацполіції. Підкреслюється, що додаткові заходи вжито з метою своєчасного реагування на будь-які зміни в оперативній ситуації та ефективного забезпечення безпеки громадян.

Нагадаємо, з 28 листопада в Україні набрав чинності закон про затвердження указу президента «Про запровадження воєнного стану в Україні» на 30 діб на територіях 10 областей, розташованих уздовж російського кордону та придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.

Воєнний стан запроваджено у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії до 26 грудня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *