Президент зустрівся з родичами полонених моряків

Мешканець Балти Віктор Сорока – батько військовополоненого моряка Василя Сороки – від імені рідних всіх військовополонених подякував Президенту за підтримку та зусилля, які докладаються для звільнення їх синів, батьків, чоловіків та братів. Він передав Президенту прапор, який за його словами, вийшов з Криму:

«Це прапор, який був на Красноперекопську. Дякую за підтримку. Передам його Вам і думаю, що ми з цим прапором будемо зустрічати наших військовополонених разом», – сказав Віктор Сорока.

Петро Порошенко повідомив, що за останні дні провів 18 телефонних розмов зі світовими лідерами та керівниками міжнародних організацій, закликавши їх підтримати Україну у її вимогах про звільнення українських моряків та притягнення Росії до відповідальності за її дії. Зазначені представники на своїх рівнях порушують питання, домагаючись відповідної реакції.


«Для мене зараз немає нічого важливішого, ніж витягнути їх», – додав він. “Хотів би вибачитись перед вами, за те, що відбувалося в Верховній Раді. Це не личить… Одна модель поведінки, як поводяться наші моряки, і абсолютно інша модель поведінки, – як поводять себе деякі політики. Ми не йдемо ні на які компроміси. І коли кажуть, чи є якісь попередні умови для того, щоб ми робили подальші кроки, я кажу, що перший крок: воїни – додому. Не вашим неправедним судом судити наших хлопців: вони по статусу, по Женевській конвенції, є військовополонені, і непідсудні жодному кремлівському суду. Чому? Бо там нема ні правди, ні справеливості, ні Закону”, – наголосив Президент.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці і 24 моряків. Полонених моряків тримають у московському СІЗО «Лефортово», а трьох поранених – у медчастині ізолятора «Матросская тишина». Серед бранців – два мешканця Одеської області: Василь Сорока та Юрій Будзило.

Усіх моряків звинувачують у порушенні державного кордону РФ.
Член екіпажу українського судна “Яни Капу” Юрій Будзило довгий час жив і працював в Балті, є і залишається справжнім патріотом, для якого флот став сенсом життя.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *