Рада регіонального розвитку: стратегія громад на 3 роки

В Одеській області відбулося перше засідання Ради регіонального розвитку. Його учасники обговорили перспективні плани розвитку регіону на 2019-2021 роки. До її складу увійшли керівництво Одеської обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, депутати облради і Верховної Ради, очільники ОТГ, голови РДА, мери міст та громадські діячі.
 
«Саме в такий час ми маємо продемонструвати єдність і дати меседж людям: попри будь-який тиск зі сторони агресора, Україна не лише успішно захищається, але й розвивається. У кожного з учасників Ради є досвід роботи, успішні проекти. І головне є стратегічне бачення розвитку Одеської області – саме те, на чому наголошує Президент Петро Порошенко», – підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час відкриття засідання.
Він зазначив, що Рада регіонального розвитку – це нагода провести аналіз ефективності кожного керівника і зробити зріз стартової ситуації з урахуванням специфіки кожної території. 
 
Відтак, за словами голови Березівської міської ради ОТГ Валерія Григораша, у 2018 році всі населені пункти громади було охоплено вуличним освітленням, а школи на 100% забезпечено проекторами, шкільним приладдям, меблями та комп’ютерною технікою у процесі впровадження Нової української школи.
 
«Розуміючи важливість планування своєї подальшої діяльності, ми ставимо перед собою важливі стратегічні цілі: енергоефективність комунальних закладів і благоустрій територій, водозабезпечення та водовідведення, а також переробка та сортування твердих побутових відходів», – зазначив у своїй доповіді Валерій Григораш.
 
Міський голова Ізмаїлу Андрій Абрамченко розповів, що у наступному році розпочнеться масштабна модернізація системи водовідведення міста в межах реалізації проекту Європейського Союзу. 
 
«Ми готові зробити ще один важливий крок уперед. Міська рада пропонує п’яти населеним пунктам району: Стара Некрасівка, Дунайське, Матроска, Броска та Саф’яни приєднатися до Ізмаїлу. Створення ОТГ —  це нові можливості та перспективи для усіх нас», — сказав Андрій Абрамченко.
 
На основі пріоритетів своїх громад кожен район, місто і ОТГ повинні розробити власні плани середньострокового розвитку й обговорити їх з людьми. «Результатом роботи буде оновлений план розвитку області на найближчі 3 роки», – зазначив очільник Одеського регіону Максим Степанов.
 
Нагадаємо, у листопаді в Києві відбулося засідання Ради регіонального розвитку за участі керівництва країни, на якому відбулося обговорення глобальних інфраструктурних проектів і планів розвитку України. Президент Петро Порошенко доручив регіональним лідерам завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити і прийняти їх на рівні громад.
Рада регіонального розвитку – консультативно-дорадчий орган при Президентові України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *