ШОВКОВИЙ ШЛЯХ – ЧЕРЕЗ ОДЕСУ

В Одеському офісі Асоціації міст України відбулася зустріч з візитерами з Китаю. Делегацію представників Альянсу міст Щовкового шляху зустрів виконавчий директор Одеського РВ АМУ В”ячеслав Демченко, директор департаменту культури та туризму Одеської міськради Тетяна Маркова, директор департаменту міжнародних зв”язків Одеської міськради Світлана Боєва та Нікіта Лагунін, заступник директора департаменту економічного розвитку Одеського муніципалітету.
ШОВКОВИЙ ШЛЯХ - ЧЕРЕЗ ОДЕСУ
      Як розповіла генеральний секретар Альянсу міст Шовкового шляху пані У, в Україні делегацію цікавлять дослідження ресурсів оздоровчого туризму та пов’язаної з ними інфраструктури і виробничих об’єктів – як в Одесі, так і в Україні загалом. Розбудова бізнесових і туристичних стосунків між Україною і Китаєм – стратегічна мета зустрічей, так, наприклад, китайців сьогодні дуже цікавлять “гарячі” джерела, тому новітні ресурси туристичної галузі, де люди зможуть отримувати послуги рекруації й оздоровлення для наших партнерів – на чільному місці. 
Як відзначила
Тетяна Маркова, Одеса – єдиний регіон України, який був представлений на міжнародній виставці в Китаї вже другий рік поспіль (2018 – у м. Шанхай. – Авт). “Ми будемо раді продемонструвати усі туристичні можливості, які є в Одесі, варіанти наших маршрутів і турів, включаючи шопінг-тури також. І зі свого боку, будемо раді побачити презентацію Республіки Китай, яка запланована у травні 2019 року і готові надати усіляку підтримку в її проведенні”.
ШОВКОВИЙ ШЛЯХ - ЧЕРЕЗ ОДЕСУ
       В”ячеслав Демченко, виконавчий директор Одеського регіонального відділення АМУ, відзначив: “Нам дуже приємно, що ми вперше зустрічаємо делегацію з Китаю. Це означає, що договір з Асоціацією міст вже працює. Наше регіональне відділення об”єднує 19 міст Одеської області, ми тісно працюємо з мерами міст, і готові долучити їх до міжнародної співпраці”.
        Потенціал Одеси та Одещини дуже зацікавив іноземних гостей, так, з їхнього боку розглядається можливість зведення великого експо-центру на 3-5 тисяч місць. Пояснюють: готові вкласти немалі кошти, але потрібна велика земльна ділянка, за низькою ціною. У відповідь представники Одеського муніципалітету запевнили, що шукатимуть майданчик для відповідної площі і потреб. Бо Одесі, як зазначила приймаюча сторона, справді не вистачає сучасного комплексу, який міг би об”єднати в одному місці великі павільони, для організації виставок, концертів, спортивних змагань міжнародного рівня тощо. Можливо, таким місцем стане ділянка у Суворівському районі Одеси, за умови організації логістики, транспортної інфраструктури і паркомісць.
Досвід китайських партнерів, які “вклали” у подібний проект 600 мільйонів євро, може стати одеситам в нагоді.
         Крім Одеси, цими днями делегація відвідала міста Львів, Хмельницький, Трускавець та м. Київ. Нагадаємо, договір про співпрацю з Китайською Республікою Асоціація Міст України уклала навесні 2018 року.
 
Оксана Піднебесна, регіональний консультант з комунікацій Одеського РВ АМУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *